Παραλαβή από το κατάστημα αυθημερόν (για παραγγελίες που αποστέλλονται έως τις 15:00)
Τηλ. Παραγγελίες phone icon 26610 44182 Δε - Σα 08:00 - 20:30
cart icon
Το καλάθι μου ()
cart icon
0

bag icon Κανένα προϊόν στο καλάθι σας. Αγόρασε τώρα

Παραλαβή από το κατάστημα αυθημερόν (για παραγγελίες που αποστέλλονται έως τις 15:00)
search-icon.png
cart icon
Το καλάθι μου ()
cart icon

bag icon Κανένα προϊόν στο καλάθι σας. Αγόρασε τώρα

Τηλ. Παραγγελίες phone icon 26610 44182

Συνταγή

Γαλοπούλα Γεμιστή

Υλικά

  • 1 μικρή γαλοπούλα
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1 ξυλαράκι κανέλλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κονσέρβα τοματάκι
  • 1/2 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 10-15 κάστανα
  • 1/4 φλυτζάνι κουκουνάρια
  • 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνετε τη γαλοπούλα
Ανάβετε ένα μάτι στην κουζίνα και μόλις κάψει βάζετε τα κάστανα να ψηθούν και ν ανοίξουν
Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε
Βάζετε ένα τηγάνι στη φωτιά με το λάδι να κάψει
Προσθέτετε το κρεμμύδι και τσιγαρίζετε
Προσθέτετε τον κιμά και με ένα πηρούνι ανακατεύετε συνεχώς και χωρίζετε μέχρι να τσιγαριστεί και να μην κάνει σβόλους
Προσθέτετε το ξυλαράκι κανέλλα
Αλατοπιπερώνετε
Προσθέτετε την ντομάτα και τον πελτέ
Προσθέτετε μισό ποτήρι νερό, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει
Προσθέτετε τα κάστανα και τα κουκουνάρια
Αφήνετε να ψηθούν μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους
Με αυτό το μείγμα γεμίζετε τη γαλοπούλα
Όταν την γεμίσετε τη ράβετε με βελόνα και κλωστή
Την τοποθετείτε σε ένα ταψί
Περιχύνετε με το βούτυρο και με το χυμό πορτοκάλι
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο μία ώρα για κάθε κιλό
Κατά διαστήματα περιβρέχετε τη γαλοπούλα με τη σάλτσα της

Κοινοποίηστε