Παραλαβή από το κατάστημα αυθημερόν (για παραγγελίες που αποστέλλονται έως τις 15:00)
Χάρτης διανομής Καταστήματα
Τηλ. Παραγγελίες 26610 44182 Δε - Σα 08:00 - 21:00
Το καλάθι μου ()
0

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας. Αγόρασε τώρα

Παραλαβή από το κατάστημα αυθημερόν (για παραγγελίες που αποστέλλονται έως τις 15:00)
search-icon.png
Το καλάθι μου ()

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας. Αγόρασε τώρα

Τηλ. Παραγγελίες phone icon 26610 44182

Πάπια με Πορτοκάλι

Συστατικά

  • 1½ κιλό πάπια,
  • 6 πορτοκάλια (το χυμό τους),
  • 1 lt λευκό κρασί,
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη,
  • 1 φλιτζάνι σπιτικό ζωμό κοτόπουλου,
  • 1 κουταλιά λευκό ξίδι,
  • Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

Μαρινάρετε την πάπια για 12 ώρες στο κρασί, τη στραγγίζετε και τη βάζετε σε ένα βαθύ σκεύος. Διαλύετε στο χυμό 4 πορτοκαλιών τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Περιχύνετε την πάπια και την αφήνετε 3 ώρες να «ποτίσει». Στραγγίζετε, τη βάζετε σε ταψί, την αλείφετε με λάδι και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε το χυμό 2 πορτοκαλιών, το ζωμό του κοτόπουλου και ξίδι και ψήνετε 11/2 ώρα στο φούρνο.