Μαρινάρετε την πάπια για 12 ώρες στο κρασί, τη στραγγίζετε και τη βάζετε σε ένα βαθύ σκεύος. Διαλύετε στο χυμό 4 πορτοκαλιών τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Περιχύνετε την πάπια και την αφήνετε 3 ώρες να «ποτίσει». Στραγγίζετε, τη βάζετε σε ταψί, την αλείφετε με λάδι και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε το χυμό 2 πορτοκαλιών, το ζωμό του κοτόπουλου και ξίδι και ψήνετε 11/2 ώρα στο φούρνο.
Συστατικά
- 1½ κιλό πάπια,
- 6 πορτοκάλια (το χυμό τους),
- 1 lt λευκό κρασί,
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο,
- 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη,
- 1 φλιτζάνι σπιτικό ζωμό κοτόπουλου,
- 1 κουταλιά λευκό ξίδι,
- Αλάτι, Πιπέρι