Παραλαβή από το κατάστημα αυθημερόν (για παραγγελίες που αποστέλλονται έως τις 15:00)
Χάρτης διανομής Καταστήματα
Τηλ. Παραγγελίες 26610 44182 Δε - Σα 08:00 - 21:00
Το καλάθι μου ()
0

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας. Αγόρασε τώρα

Παραλαβή από το κατάστημα αυθημερόν (για παραγγελίες που αποστέλλονται έως τις 15:00)
search-icon.png
Το καλάθι μου ()

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας. Αγόρασε τώρα

Τηλ. Παραγγελίες phone icon 26610 44182

Αγριογούρουνο Με Δαμάσκηνα

Συστατικά

  • 1 κιλό αγριογούρουνο (κομμένο σε κομμάτια)
  • 250 γρ. δαμάσκηνα (αποξηραμένα, χωρίς κουκούτσια)
  • 1 κρεμμύδι (κομμένο σε ροδέλες)
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ξίδι
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 1½ κουταλάκι θυμάρι
  • 1½ κουταλάκι ρίγανη
  • 2 σκελίδες σκόρδο (κομμένο σε φέτες)
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
  • 1 καρότο (κομμένο σε ροδέλες)
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Μαρινάρετε το κρέας τουλάχιστον για 24 ώρες. Στραγγίζετε και το σοτάρετε για 5-6΄ στο τηγάνι. Στο ίδιο λάδι, σοτάρετε για 1-2΄ το κρεμμύδι. Κατόπιν, βάζετε τα υλικά σε μια κατσαρόλα. Σουρώνετε τη μαρινάτα και την προσθέτετε στο κρέας μαζί με αλατοπίπερο. Ψήνετε 11/2 ώρα σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτετε τα δαμάσκηνα, που έχετε προηγουμένως μουλιάσει στο νερό, και βράζετε για 1/2 ώρα, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.