Μαρινάρετε το κρέας τουλάχιστον για 24 ώρες. Στραγγίζετε και το σοτάρετε για 5-6΄ στο τηγάνι. Στο ίδιο λάδι, σοτάρετε για 1-2΄ το κρεμμύδι. Κατόπιν, βάζετε τα υλικά σε μια κατσαρόλα. Σουρώνετε τη μαρινάτα και την προσθέτετε στο κρέας μαζί με αλατοπίπερο. Ψήνετε 11/2 ώρα σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτετε τα δαμάσκηνα, που έχετε προηγουμένως μουλιάσει στο νερό, και βράζετε για 1/2 ώρα, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.
Συστατικά
- 1 κιλό αγριογούρουνο (κομμένο σε κομμάτια)
- 250 γρ. δαμάσκηνα (αποξηραμένα, χωρίς κουκούτσια)
- 1 κρεμμύδι (κομμένο σε ροδέλες)
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 1/2 φλιτζάνι ξίδι
- 2 κλωνάρια σέλινο
- 1½ κουταλάκι θυμάρι
- 1½ κουταλάκι ρίγανη
- 2 σκελίδες σκόρδο (κομμένο σε φέτες)
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
- 1 καρότο (κομμένο σε ροδέλες)
- 3 φύλλα δάφνης
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- Μαύρο πιπέρι