Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια μερίδας και το μαρινάρουμε από το βράδυ (σε κόκκινο κρασί, με 2 δαφνόφυλλα, 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι, 1 ξυλάκι κανέλα, 5 γαρίφαλα, 100 γρ. μανιτάρια, 2 χοντροκομμένα κρεμμύδια, 2 καρότα, 1 κομμάτι φρέσκια πιπερόριζα και αλατοπίπερο). Στραγγίζουμε από τη μαρινάδα και κρατάμε μόνο το κρέας. Σε πυρίμαχη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο να πάρει χρώμα και προσθέτουμε τα λαχανικά, τον κέδρο και το ζωμό (αρκετό για να καλύψει το κρέας). Αλατίζουμε, κλείνουμε με καπάκι και τοποθετούμε σε φούρνο στους 160οC για δυόμιση ώρες. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο, αφαιρούμε το κρέας και σκεπάζουμε. Σουρώνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας και προσθέτουμε στο ζωμό το πετιμέζι. Σιγοβράζουμε έως ότου η σάλτσα ελαττωθεί κατά το ήμισυ. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Επαναφέρουμε το κρέας στη σάλτσα και κρατάμε ζεστό, έτοιμο για σερβίρισμα. Συνοδεύουμε με πουρέ γλυκοπατάτας, που τον φτιάχνουμε ως συνήθως, με βούτυρο και γάλα.
Για τη μαρινάδα καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε 1 μπουκάλι κρασί, να κόψετε σε κομμάτια τα μανιτάρια και αντί για πιπέρι σε σκόνη, να προσθέσετε 12 πιπερόκοκκους.