Αφού πλύνουμε πολύ καλά το κρέας το τοποθετούμε σε μαρινάδα από το κρασί, το σκόρδο, το ξύδι και όλα τα μυρωδικά για 24 ώρες. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε πολύ καλά το αγριογούρουνο σε δυνατή φωτιά να κάνει κρουστά. Σουρώνουμε την μαρινάτα και μέσα εκεί διαλύουμε τον πελτέ τομάτας. Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα με το κρέας και βράζουμε. Προσοχή δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά το φαγητό. Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι καραμελώνουμε τα κρεμμυδάκια. Τα βάζουμε στην σάλτσα από οπού έχουμε αφαιρέσεις το κρέας και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να ανακατεύουμε για να μη λειώσουν. Σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε στην σάλτσα και κανέλλα, μπαχάρι δυο φύλλα δάφνης ακόμα. Όταν είναι έτοιμο ξαναβάζουμε το αγριογούρουνο μέσα να πάρει μια βράση.
Συστατικά
- 2 κιλά αγριογούρουνο
- 4 κιλά κρεμμυδάκια για στιφάδο,
- 1 μπουκάλι άσπρο κρασί κατά προτίμηση φρουτώδες (όχι ρετσίνα),
- λίγο ξύδι,
- δάφνη
- σκόρδο
- μπαχάρι
- πιπέρι σε κόκκους
- κανέλλα
- μοσχοκάρυδο
- πελτές τομάτας
- πορτοκαλόφλουδα