Παραλαβή από το κατάστημα στα Τρία Γεφύρια Κέρκυρας αυθημερόν (για παραγγελίες που αποστέλλονται έως τις 15:00)
Χάρτης διανομής Καταστήματα
Τηλ. Παραγγελίες 26610 44182 Δε - Σα 08:00 - 21:00
Το καλάθι μου ()
0

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας. Αγόρασε τώρα

Παραλαβή από το κατάστημα στα Τρία Γεφύρια Κέρκυρας αυθημερόν (για παραγγελίες που αποστέλλονται έως τις 15:00)
search-icon.png
Το καλάθι μου ()

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας. Αγόρασε τώρα

Τηλ. Παραγγελίες phone icon 26610 44182
pastitsada giagias evangelias

Παστιτσάδα της γιαγιάς Ευαγγελίας

Απολαύστε την αυθεντική παστιτσάδα της Κέρκυρας, φτιαγμένη με τη μυστική οικογενειακή συνταγή της γιαγιάς μας. Τρυφερό μοσχαράκι σιγομαγειρεμένο σε πλούσια, αρωματική σάλτσα ντομάτας με κανέλα, μπαχάρι και κόκκινο κρασί. Ιδανική με χοντρό μακαρόνι ή πένες, είναι το απόλυτο παραδοσιακό πιάτο που μεταφέρει τις γεύσεις και τα αρώματα του νησιού στο πιάτο σας

Συνταγή: Γιαγιά Ευαγγελία Με 40+ χρόνια στην οικογενειακή κουζίνα, η γιαγιά μας δημιουργεί αυθεντικές, αλμυρές συνταγές της ελληνικής παράδοσης, μαγειρεμένες με αγνά υλικά και αγάπη.
Μαγείρεμα 2,5 ώρες
Επίπεδο Μέτριο
Μερίδες 6

Συστατικά

  • 1 κόκορας ή 1,5 kg  μοσχάρι
  • 1,5 kg πλευρά μοσχάρι
  • 2-3 κρεμμύδια
  • 7 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμενο
  • λαδί
  • αλάτι
  • 2 κουταλάκια πολτό τομάτας
  • 200ml κόκκινο κρασί
  • 3 τομάτες μεγάλες ψιλοκομμένες
  • 1 1/2  κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 2 πακετα  Bucatini

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε κομματάκια. Τσιγαρίζουμε το κρέας στην αρχή μόνο του μέχρι να πάρει λίγο χρώμα από τη μια πλευρά. Μόλις βγάλει όλα του τα νερά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αυξάνουμε τη θερμοκρασία της φωτιάς και τα γυρίζουμε τακτικά ώστε να μην κολλήσουν. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ρίχνουμε και λίγο αλάτι.

Μόλις το κρέας έχει πάρει ωραίο καφέ χρώμα, προσθέτουμε τον τοματοπολτό. Μαγειρεύουμε για ακόμη 5 λεπτά και μετά προσθέτουμε το κόκκινο κρασί και το αφήνουμε για ακόμη 5 λεπτα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες αυξάνοντας λίγο ακόμη τη θερμοκρασία της φωτιάς, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και γεμίζουμε την κατσαρόλα νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να πάρει βράση για περίπου 2 ώρες (ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσει το κρέας και να είμαστε σίγουροι ότι είναι καλυμμένο από σάλτσα)

Μετά από 2 ώρες, ανοίξτε το καπάκι ώστε ότι νερό περισσεύει να εξατμιστεί και το φαγητό σας είναι σχεδόν έτοιμο.

Μαγειρέψτε τα μακαρόνια της αρεσκείας σας σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας και είστε έτοιμοι!

Καλή όρεξη!

 

Παστιτσάδα της γιαγιάς Ευαγγελίας
Θα χρειαστείτε
1 κόκορας ή 1,5 kg  μοσχάρι
1,5 kg πλευρά μοσχάρι
λαδί
αλάτι
2 κουταλάκια πολτό τομάτας
200ml κόκκινο κρασί
3 τομάτες μεγάλες ψιλοκομμένες
1 1/2  κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
2 πακετα  Bucatini
Σιγουρευτείτε ότι έχετε
  • 2-3 κρεμμύδια
  • 7 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμενο