Ξεκοκαλίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια το μπούτι η τη σπάλα του αρνιού
Τηγανίζουμε και τις δύο πλευρές των τεμαχίων του αρνιού με 1 κουτ. Σούπας βούτυρο για περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε ολόκληρο το κρεμμύδι, 4 φλιτζάνια ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι και δυναμώνουμε τη φωτιά . Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, χαμηλώστε τη θερμότητα. Μαγειρέψτε τα κομμάτια του αρνιού για περίπου 2 ώρες μέχρι να μείνουν 3/4 του ζωμού
Τοποθετήστε τα μαγειρεμένα κομμάτια του αρνιού σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Στραγγίζουμε το ζωμό από πάνω και πασπαλίζουμε φρέσκια ρίγανη στην κορυφή. Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά της σάλτσας σε ένα μικρό μπολ, και τα ρίχνουμε στα κομμάτια του αρνιού.
Εν τω μεταξύ, λειώστε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέστε την πάστα ντομάτας και την πάπρικα βάζουμε στο τέλος το γιαούρτι και περιχύνουμε τα κομμάτια αρνιού μέσα στο σκεύος Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C Τοποθετούμαι το πυρίμαχο σκεύος στο μεσαίο ράφι του φούρνου και μαγειρέψτε για 25-30 λεπτά. Σερβίρετε ενώ είναι ακόμα ζεστό.
Συστατικά
- 2 τεμάχια αρνί σπάλα ή μπούτι
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
- 1 κρεμμύδι, αποφλοιωμένο, ολόκληρο
- 4 περίπου φλιτζάνια ζεστό νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 κρόκο αυγού
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο φρέσκο Κερκύρας
- 1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
- 1/2 κουταλάκι της σούπας πάπρικα