Τηλ. Επικοινωνίας:26610 44182 & 26610 31206 info@lavranos.gr

Συνταγή

Φιλέτο Μοσχαρίσιο Tartar Nicoise

Preparation by

Θάνος Κάππας

Executive Chef στο Ikos Aria

Υλικά

100gr Φιλέτο Μοσχάρι φρέσκο
½ Κρεμμύδι εσαλότ ψιλοκομμένο
1 κ.σ Ελαιόλαδο
¼ ματσάκι σχοινόπρασσο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
1τεμ Αυγά Ορτυκιού
30gr  Πατάτα baby
20gr  Φασολάκια (Ζαχαρομπίζελα)
1τεμ Τοματίνια  
10gr  Ελιές Καλαμών
10gr  Φίτρες Νεροκάρδαμου
25gr  Κρεμμύδι κόκκινο (εμινσε)
30gr  Σάλτσα Αντζούγιας
25gr  Κόκκινο κρασί ξηρό

Για την σάλτσα:

20gr Αντζούγιες

60gr Κρεμμύδι Φρέσκο (μόνο λευκό)

100gr Μαγιονέζα

Πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο καρέ ψιλό και προσθέτουμε το κρεμμύδι , το ελαιόλαδο , το σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και δίνουμε γεύση. Βράζουμε τις πατάτες, τα φασολάκια για 4,5′ και τα αυγά για 2΄. Επίσης κόβουμε τις ελιές εμινσε και τα τοματίνια στα τέσσερα. Κόβουμε τα κόκκινα κρεμμύδια εμινσε και τα βράζουμε σε κόκκινο κρασί και νερό για 1-2 λεπτά με προσοχή να μείνουν τραγανά . Σερβίρουμε με την σάλτσα αντζούγιας και τα υπόλοιπα υλικά.

Για την σάλτσα:

Πολτοποιούμε τις αντζούγιες και το κρεμμύδι. Στην συνέχεια βάζουμε σε ένα μπόλ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Chef

Θάνος Κάππας

Executive Chef στο Ikos Aria

Κοινοποίηστε