Παραλαβή από το κατάστημα αυθημερόν (για παραγγελίες που αποστέλλονται έως τις 15:00)
Χάρτης διανομής Καταστήματα
Τηλ. Παραγγελίες 26610 44182 Δε - Σα 08:00 - 21:00
Το καλάθι μου ()
0

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας. Αγόρασε τώρα

Παραλαβή από το κατάστημα αυθημερόν (για παραγγελίες που αποστέλλονται έως τις 15:00)
search-icon.png
Το καλάθι μου ()

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας. Αγόρασε τώρα

Τηλ. Παραγγελίες phone icon 26610 44182
food-1505942_1920

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Συνταγή: Τάσος Ανδριώτης Executive Chef στο Rose Garden
Μαγείρεμα 2,5 ώρες
Επίπεδο Μέτριο

Συστατικά

  • 1 κιλό Mπακαλιάρο παστό
  • Αλεύρι για το πασπάλισμα του μπακαλιάρου
  • Αλάτι
Υλικά για το κουρκούτι:
  • 500γρ. αλεύρι
  • 2κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 250γρ. αναψυκτικό σόδα
  • 330ml. μπύρα
  • 2κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Αλάτι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Υλικά για τη σκορδαλιά:
  • 1kg. Πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρα κομμάτια
  • 250ml καλο ελαιόλαδο
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μικρό κομμάτι μπακαλιάρου

Εκτέλεση

Κόβουμε σε μερίδες το μπακαλιάρο, αφαιρούμε ένα μικρό κομμάτι της ουράς του και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ βάζουμε αλεύρι με λίγο αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου μέσα στο αλεύρι και τα πασπαλίζουμε καλά, ώστε να καλυφθούν τελείως με το αλεύρι. Μόλις τα ετοιμάσουμε τα αφήνουμε στην άκρη.

Για το κουρκούτι: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με ενα φουετ μέχρι να ομογενοποιηθει το μείγμα.

Βουτάμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου μέσα στο κουρκούτι μέχρι να καλυφθούν εντελώς

Βάζουμε σε ένα τηγάνι αρκετό ηλιέλαιο, το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί αρκετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο προς δυνατό.

Τηγανίζουμε το μπακαλιάρο για 8 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει το κουρκούτι και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

Μόλις είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από το λάδι με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα πιάτο που έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα λάδια.

Για τη σκορδαλιά: Γεμίζουμε ένα μικρό κατσαρολάκι με αρκετό νερό και ρίχνουμε μέσα το κομμάτι του μπακαλιάρου που κρατήσαμε.

Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βράζουμε το ψάρι για 10’ ώστε να δώσει γεύση στο νερό. Μόλις περάσει ο χρόνος, αφαιρούμε το ψάρι από την κατσαρόλα και κρατάμε τα 150ml. νερό

Βράζουμε τις πατάτες σε αρκετό αλατισμένο νερό για περίπου 20΄-25’, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, τις σουρώνουμε και τις αδειάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το λάδι, το νερό απ το ψάρι αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε με το μπλέντερ τα υλικά μέχρι το μείγμα μας να γίνει κρεμώδες.

Μόλις ετοιμαστεί σερβίρουμε με τον μπακαλιάρο και βραστές πατάτες προσθέτοντας ελιές απο πανω. Καλή όρεξη !

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά
Θα χρειαστείτε
1 κιλό Mπακαλιάρο παστό
Αλεύρι για το πασπάλισμα του μπακαλιάρου
Αλάτι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
250ml καλο ελαιόλαδο
Σιγουρευτείτε ότι έχετε
  • 500γρ. αλεύρι
  • 2κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 250γρ. αναψυκτικό σόδα
  • 330ml. μπύρα
  • 2κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Αλάτι
  • 1kg. Πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρα κομμάτια
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μικρό κομμάτι μπακαλιάρου