Συνταγή

40'
5'
4-5

Κεφτέδες του ChefBal

Υλικά

  • 1 kg. Κιμάς ανάμικτος (1/2 μοσχάρι,½ χοιρινό)
  • 200 gr.  Λευκό ψωμί του τόστ, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε λίγο νερό
  • 30 gr. Αλεύρι
  • 100gr.  Κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 Σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 Αυγά
  • 25 ml.  Ξύδι
  • 50 ml. Ελαιόλαδο
  • 1  Μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ:

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το αλεύρωμα)
  • Αραβοσιτέλαιο ή ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.

Πλάθουμε το μείγμα σε στρογγυλούς κεφτέδες και τους αλευρώνουμε . Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.

Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι λάδι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες ,περίπου 4 λεπτά απο κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε τους κεφτέδες και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Συνοδεύουμε με φρέσκιες πατάτες τηγανητές και χωριάτικη σαλάτα.

Chef

Αναστάσιος Μπαλανίκας

Executive Chef στο Corfu Holiday Palace

Κοινοποίηστε