Πλένουμε μελιτζάνες και τους βγάζουμε το δέρμα σαν σταυρό. Τις κόβουμε σε φέτες 1-2 εκ. κ τις σωτάρουμε με ελαιόλαδο. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα ντοματίνια και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί μας και προσθέτουμε το πέστο. Το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μας πήξει η σάλτσα.
Αλατοπιπερόνουμε τα φιλέτα, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και περνάμε τα φιλέτα μας από όλες τις πλευρές για να τα θωρακίσουμε. Στην συνέχεια τα ρίχνουμε στις μελιτζάνες να πάρουν μαζί μια βράση. Τέλος σερβίρουμε…