Τηλ. Επικοινωνίας:26610 44182 & 26610 31206 info@lavranos.gr

Συνταγή

ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ ΒΟΕΙΟΥ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Preparation by

ΒΑΡΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Υλικά

• 4 κότσια γάλακτος από μοσχάρι
• 250 -300 γρ ελαιόλαδο
• 2 πατάτες
• 2 πράσα χονδροκομμένα
• 4 ντοματίνια
• 2 κρεμμύδια ξερά
• Λίγο θυμάρι
• 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
• Αλάτι-πιπέρι
• Λίγο αλεύρι
• 1 Πράσινη πιπεριά

Εκτέλεση

1.Καρυκεύουμε τα κότσια από μοσχάρι με αλάτι και πιπέρι και στις 2 πλευρές και στη συνέχεια τα αλευρώνουμε. Ρίχνουμε σε ένα καλά ζεστό τηγάνι 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μοσχαρίσια κότσια γυρίζοντάς τα προσεκτικά και από τις 2 πλευρές, μέχρι το κρέας τους να αρχίζει να θωρακίζεται.
Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε μέσα στη γάστρα. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε και τα λαχανικά μας και τα καρυκεύουμε με λίγο πιπέρι και αλάτι. Καθώς τα σοτάρουμε, προσθέτουμε λίγο βούτυρο για επιπλέον γεύση και χρώμα στα λαχανικά μας.
Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε τα λαχανικά μέσα στη γάστρα και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα φύλλα δάφνης, λίγα φύλλα από θυμάρι και νερό . Σκεπάζουμε και βάζουμε τη γάστρα στον φούρνο. Ψήνουμε στους 185°C για 1 ώρα και 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο περνούμε το ζουμί από την γάστρα και δένουμε σε τηγάνι με λίγο αλεύρι.. συνοδεύουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.

Chef

ΒΑΡΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Κοινοποίηστε