Παραλαβή από το κατάστημα στα Τρία Γεφύρια Κέρκυρας αυθημερόν (για παραγγελίες που αποστέλλονται έως τις 15:00)
Χάρτης διανομής Καταστήματα
Τηλ. Παραγγελίες 26610 44182 Δε - Σα 08:00 - 21:00
Το καλάθι μου ()
0

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας. Αγόρασε τώρα

Παραλαβή από το κατάστημα στα Τρία Γεφύρια Κέρκυρας αυθημερόν (για παραγγελίες που αποστέλλονται έως τις 15:00)
search-icon.png
Το καλάθι μου ()

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας. Αγόρασε τώρα

Τηλ. Παραγγελίες phone icon 26610 44182
u7464267125_A_full_plate_of_rustic_Greek_chickpea_salad_with__da16c79c-c873-49fa-845a-2dbc8629291e_3

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

Ένα πιάτο που συνδυάζει τη θρεπτική δύναμη των ρεβιθιών με τον πλούσιο, καπνιστό χαρακτήρα του χωριάτικου λουκάνικου Lavranos. Ψημένη πιπεριά Φλωρίνης, φρέσκος μαϊντανός, κρεμμύδι και ένα ντρέσινγκ από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και βαλσάμικο δημιουργούν μια σαλάτα που θυμίζει Ελλάδα, αλλά με gourmet διάθεση.

Προετοιμασία 6-8 ώρες
Μαγείρεμα 1,5 ώρα
Επίπεδο Εύκολο
Μερίδες 6-8

Συστατικά

  • 450γρ λουκάνικο χωριάτικο
  • 500γρ ρεβίθια
  • 200γρ πιπεριά Φλωρίνης ψημένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 4κ.σ. σούπας βαλσάμικο
  • 3κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με τα ρεβίθια:
Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ, τα καλύπτουμε με άφθονο νερό και προσθέτουμε μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 6-8 ώρες — ή ακόμα καλύτερα, όλο το βράδυ. Έτσι, θα αποκτήσουν την ιδανική υφή: τρυφερή αλλά με χαρακτήρα.

Ώρα για το σωστό βράσιμο:
Σουρώνουμε τα ρεβίθια, τα ξεπλένουμε καλά και τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με φρέσκο νερό που κοχλάζει. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να διαλυθούν. Θέλουμε κάθε ρεβίθι να “κρατάει” διακριτικά τη δική του θέση στο πιάτο.

Το άρωμα του καπνιστού:
Κόβουμε το χωριάτικο λουκάνικο σε χοντρές φέτες και το σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λαδιού. Το αφήνουμε να ροδίσει όμορφα, να καραμελώσει εξωτερικά και να απελευθερώσει όλα τα υπέροχα αρώματά του. Το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Στήνουμε τη γεύση:
Σε μια ευρύχωρη σαλατιέρα ενώνουμε τα βρασμένα ρεβίθια, το τραγανό λουκάνικο, τις ψητές πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κύβους, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον φρέσκο μαϊντανό. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το παλαιωμένο βαλσάμικο.

Ο τελευταίος συντονισμός:
Με μια κουτάλα, ανακατεύουμε απαλά ώστε όλα τα υλικά να δέσουν χωρίς να σπάσουν. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με λίγο αλάτι ή έξτρα ξύδι αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε:
Το πιάτο αυτό είναι υπέροχο είτε ζεστό, είτε σε θερμοκρασία δωματίου. Συνοδεύεται ιδανικά με φρέσκο, τραγανό ψωμί και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Απολαύστε το χωρίς βιασύνη – όπως του αξίζει.

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
Θα χρειαστείτε
450γρ λουκάνικο χωριάτικο
500γρ ρεβίθια
4κ.σ. σούπας βαλσάμικο
3κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Σιγουρευτείτε ότι έχετε
  • 200γρ πιπεριά Φλωρίνης ψημένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό